CHAWAN

TEMOKU CHAWAN

TEMOKU_PORCELAIN

ORIBE

ANAGAMA

ANAGAMA

ANAGAMA

OXIDE _ORIBE

ANAGAMA

ANAGAMA

SLIB_OXIDE ANAGAMA

SHINO

OXIDE _ SHINO

SHINO

SHINO

SHINO_TEMOKU

ANAGAMA

temoku

CHAWAN,is de japanse verzamelnaam voor theekommen die tijdens de theeceremonie gebruikt worden.
Deze ceremoniële theekommen  zijn ontstaan in de 16e eeuw.
Voor alle voorwerpen die erin gebruikt of er mee te maken hebben - van de tuin,het theehuis, de versiering, tot de theekommen toe- opgelegde waarden specifieke regels en normen .
Chawan zijn dus niet zomaar theekommen, ze moeten voldoen aan de theemeester
en de regels van de theeceremonie,simpel ontstaan en met de tijd verheven tot de hoogste kunst!!Ceheimzinnig, avontuurlijk,complex,veranderlijk, decoratief en tegelijkertijd sober gebruiksgerief.De vorm en de kleur wordt bepaald door de jaargetijden.Harmonie,vreugde,vrijheid,eenvoud.


BIJ MIJN EERSTE MASTER CLASS CHAWAN EN OOSTERSE GLAZUREN 
WAS IK ( ALS THEEDRINKSTER ) DIRECT IN DE BAN VAN DE CHAWAN.
SINDSDIEN IS DE INTRESSE EN FASCINATIE VAN " CHAWAN" MAKEN EN BAKKEN GEGROEID.DE FILOSOFIE VAN DE THEECEREMONIE HET MEERMAALS BAKKEN EN DE VEELZIJDIGHEI VAN HETRESULTAAT IS ONEINDIG MOOI, ELKE CHAWAN DANKT ZIJN KARAKTER VOORAL AAN ZIJN SPECIFIEKE VORM EN UNIEK GLAZUUR.
oM EEN GOEDE CHAWAN TE MAKEN IS VEEL STUDIE NODIG ELK DETAIL MOET JE ZORGVULDIG OVERWEGEN,ZOWEL DE BINNEN - ALS DE BUITENZIJDE IS BELANGRIJK,EVENEENS DE BODEM.EEN CHAWAN MOET SCHOONHEID,KALMTE EN EENVOUD UITSTRALEN , ALS DIT ZO OVERKOMT VOOR DE GEBRUIKER IS MIJN DOEL GESLAAGD EN EEN WARE STRELING VOOR OOG, HART EN ZIEL.